En VHF (Very high frequency) radio er det vigtigste sikkerhedsudstyr ombord, og lovligt brug kræver et certifikat.
Med et VHF certifikat må du bruge en VHF radio lovligt. Ja hvordan det end lyder for dig, kræver det et certifikat hvis man lovligt skal have en tændt VHF ombord. Ofte blot omtalt nødradio.
Short Range Certificate er blandt andet nødvendigt for at kunne sejle på mange kanaler og floder i Europa, da man ikke må sejle der uden VHF radio ombord. Ligeledes er ”SRC” nødvendigt for at kunne få sit eget kaldesignal. Yderligere kræves dette flere og flere steder hvis man skal leje en båd.
En nødradio, hvad enten den er fastmonteret, med lang antenne, og lang rækkevidde, eller det er en opladelig håndholdt model, er uden sammenligning det vigtigste redskab ombord på et fartøj, hvis ulykken skulle ske, og en nødsituation skulle opstå. Med en nødradio har man lynhurtigt ”hjælpen i øret”.
I mange situationer er hurtig, og ikke mindst korrekt hjælp forskellen på en ulykke, og en meget alvorlig ulykke. Mange nødradioer sender faktisk din eksakte position, og dermed kan redningstjenesten (JRCC) sende hjælpen frem til det helt præcise sted.
Du forbereder dig hjemme fra, ved at gennemgå det tilsendte materiale.
På denne måde kan du, når det passer dig bruge tiden på forberedelsen, frem for lange dage med klasseundervisning.
På kursusdagen får du intensiv teoriundervisning, samt undervisning i de praktiske øvelser der skal udføres til den gældende prøve.
På selve kursusdagen, bruges de første par timer på at repetere sammen med en dygtig instruktør, således du bliver helt skarp på hvad du måtte finde svært. (Under dit hjemmestudie, kan du altid få hjælp af en erfaren instruktør, hvis du føler det nødvendigt.)
Efter repetitionen sørger vi får lidt godt at spise, hvorefter vi finpudser lidt, således i er helt klar til prøven.
Herefter kommer en af Søfartsstyrelsen bemyndiget censor, og afholder prøven med jer, inden vi et par timer senere kan skåle tillykke.
På kursusdagen skal du medbringe legitimation, samt godt humør
Man skal være 15 for modtage certifikatet, men du kan i teorien godt tage kurset inden dit fyldte 15. år. Ring til os eller send os en e-mail for at høre mere herom.
Det eneste du skal gøre nu, er at booke din kursusdag, og i øvrigt begynde at glæde dig. Vi plejer nemlig at have en rigtig sjov og hyggelig dag.
Vi ses hos Sejlerskolen i København og Fredericia
Dato | Kursustype | Sted | Pris fra | Ledige pladser |
---|
Internationale VHF certifikater med beståelsesgaranti til en skarp pris.
Efter beståelsen af vores kurser modtager i et Internationalt gældende certifikat.
Alle vores prøver afholdes i samarbejde med DFU kompetence center, der er godkendt af Søfartsstyrelsen til at afholde prøver og udstede certifikater indenfor sejlads.
DFU kompetence center er en afdeling under DFU – Dansk Fritidssejler Union, med hvem vi samarbejder.
På alle vores kurser giver vi beståelsesgaranti, forstået på den måde at skulle man mod forventning ikke bestå prøven, på prøve dagen, får man tilbudt et nyt kursus, hvor den eneste udgift er selve prøvegebyret.
Langt de fleste af vores kursusdeltagere består prøverne i første forsøg.
Priserne på VHF kursus starter ved DKK 600,00 pr. person. I tillæg til prisen kommer et beløb på DKK 550,00 pr. person, der dækker aflønning af censor, samt gebyret for udstedelsen af det officielle internationalt gældende certifikat
Ofte stillede spørgsmål
VHF står for “Very High Frequency,” hvilket på dansk oversættes til “Meget Høj Frekvens.” Det refererer til en type radiokommunikationssystem, der bruges inden for. Søfart og andre områder til at sende og modtage stemme- og datakommunikation over kort til mellemlange afstande på en specifik frekvensbåndbredde.
Priserne på VHF kursus starter ved DKK 600,00 pr. person. I tillæg til prisen kommer et beløb på DKK 550,00 pr. person, der dækker aflønning af censor, samt gebyret for udstedelsen af det officielle internationalt gældende certifikat
Rækkevidden på VHF frekvenser afhænger af flere faktorer, herunder antennen, senderens effekt og terrænet. Generelt kan en typisk VHF-radioforbindelse til søs have en rækkevidde på omkring 20 til 30 sømil (ca. 37 til 56 kilometer) ved fri sigtlinje, når begge radioer har en høj antenneplacering og en effektiv antenne.