Det største niveau inden for fritidssejlads.
Yachtskipper 1 er det sidste skridt i fritidssejlernes kompetencegivende uddannelser. Hvor Yachtskipper 3 er målrettet mod, at gøre en i stand til at sejle sikker i nord Europa, så er Yachtskipper 1 målrettet mod, at gøre en i stand til at sejle sikkert i hele verden. Uddannelsen fokuserer specielt på de kompetencer der er nødvendige for, at kunne krydse oceaner. Er du klar når storcirkelkortet bliver trukket frem? Undervisningen følger DFU’s uddannelsesplan for Yachtskipper af 1. grad. På kurset gennemgår vi følgende emner:
- Sejladsplanlægning
- Astronomisk og terrestrisk navigation
- Meteorologi og ruteplanlægning
- Sømandsskab
- Tekniske hjælpemidler
Hovedparten af pensum får du hvis du læser Yashtskipperbogen. Du kan købe den i vores Shop.
Alt pensummet dækkes på kursusdagene gennem præsentationer. Det fulde pensum er derfor ikke strengt taget nødvendigt at skaffe sig. Den komplette litteraturliste er dog følgende:
- Holland, Niels (2016). ”Sejladsplanlægning – Tidevand & Astronomisk Navigation”. Weilbach
- Holland, Niels (2014). ”Terrestrisk Navigation”. Weilbach
- Rosendahl, Leif (2012). ”Sømandskab og Kommunikation for Yachtskippere”. Weilbach
- Jensen, Carsten & Nielsen, Steen (2011). ”De Internationale Søvejsregler”. Weilbach
- Hundahl, Mette (2016). ”Vejret på Vandet”. Det Blå Forlag
- Kirk, Ulrik (1998). ”Førstehjælp for Sejlere”. Weilbach
- Du tilegner dig stoffet ved at forberede dig til kursusdagene i henhold til kursusplanen, arbejde med stoffet på kursusdagene og fortsat bearbejde din forståelse efter kursusdagene.
- På kursusdagene gennemgår underviseren stoffet. Arbejdet med stoffet består i at diskutere emnerne. Derudover løser vi konkrete opgaver i pensum. Særligt i forbindelse med astronomisk navigation, sømandskab og sejladsplanlægning.
På kursusdagen præsenterer underviseren stoffet for dig. Da vi udelukkende har små hold, vil der altid være mulighed for at du kan stille spørgsmål. Vi vil også løse konkrete opgaver, der minder om dem, du får stillet til eksamen. Det er naturligvis en stor fordel at repetere stoffet hjemme eller bruge lidt tid på forberedelse.
Du kan låne kurslineal, passer og søkort med hjem mod et depositum på 400 kr, som du får tilbage, når du returnerer det på eksamensdagen. Dette aftales nærmere på dagen.
Bølgedahl stiller det nødvendige opgavemateriale og de nødvendige opslagsværker til rådighed, så du har mulighed for at forberede dig mellem kursusdagene. Du kan også låne kurslineal og passer med hjem mod et depositum på 400,-.
Til den astronomiske navigation kræver det, at du har et Funders stedlinjekort. Du skal desuden købe et storcirkelkort. Disse bliver udleveret på kursusdagen. Ønsker du at ”smugkigge” kortene kan de købes hos weilbach til små penge.
Kurset vil strække sig over to weekender med en friweekend ind imellem. Programmet for weekenderne er følgende.
Den 1. weekend mødes vi: Fredag fra 16:00 til 21:00, Lørdag fra 9:00 til 17:00 samt Søndag fra 9:00 til 17:00
Den 2. weekend Fredag fra 16:00 til 21:00, Lørdag fra 9:00 til 17:00 samt Søndag fra 9:00 til 17:00
Undervisningen foregår i Kongelig Dansk Yachtklubs klublokaler på adressen Rungsted Havn 42, 2960 Rungsted Kyst, eller i Sejlerskolens kursuslokaler på Lystbådehavnen i Fredericia.
Hvis du kommer i bil, er det muligt at parkere gratis.
Der vil blive serveret god kaffe, the og snacks, samt en let frokost lørdag og søndag, med sodavand/vand til.
Prøven afholdes i henhold til DFU’s uddannelses plan for Yachtskipper af 1. grad.
Kurssisterne skal i løbet af kurset udarbejde en projektopgave i planlægning/udførelse af en oceansejlads, hvori de demonstrerer deres viden om Yachtskipper 1-stoffet. Projektopgaven afleveres til censoren en uge inden eksamen. Eksamenen tager udgangspunkt i projektopgaven, som eksaminanden skal forsvare.
Dato | Kursustype | Sted | Pris fra | Ledige pladser |
---|
Internationale yachtskipper 1. grad certifikater med beståelsesgaranti til en skarp pris.
Efter beståelsen af vores kurser modtager i et Internationalt gældende certifikat.
Alle vores prøver afholdes i samarbejde med DFU kompetence center, der er godkendt af Søfartsstyrelsen til at afholde prøver og udstede certifikater indenfor sejlads.
DFU kompetence center er en afdeling under DFU – Dansk Fritidssejler Union, med hvem vi samarbejder.
På alle vores kurser giver vi beståelsesgaranti, forstået på den måde at skulle man mod forventning ikke bestå prøven, på prøve dagen, får man tilbudt et nyt kursus, hvor den eneste udgift er selve prøvegebyret.
Langt de fleste af vores kursusdeltagere består prøverne i første forsøg.
Priserne starter ved DKK 5.999,00 pr. person. I tillæg til prisen kommer et beløb på DKK 900,00 pr. person, der dækker aflønning af censor, samt gebyret for udstedelsen af det officielle internationalt gældende certifikat.
Ofte stillede spørgsmål
Yachtskipper 1. grad er et skippereksamen, der giver dig ret til at føre mindre kommercielle skibe i Danmark, hvis du opfylder visse krav. Dette eksamensniveau er normalt obligatorisk for dem, der ønsker at føre mindre passagerskibe, fiskerfartøjer og nogle erhvervsfartøjer.
Kurset for yachtskipper 1. grad strækker sig over to weekender. Programmet over weekender er følgende.
Den 1. weekend mødes vi: Fredag fra 16:00 til 21:00, lørdag fra 9:00 til 17:00 samt søndag fra 9:00 til 17:00.
Den 2. weekend mødes vi: Fredag fra 16:00 til 21:00, lørdag fra 9:00 til 17:00 samt søndag fra 9:00 til 17:00.
Forskellen mellem Yachtskipper 1. grad og Yachtskipper 3. grad ligger i deres kompetenceniveau og de typer af skibe, de giver ret til at føre. Yachtskipper 1. grad er en grundlæggende kvalifikation, der giver ret til at føre mindre kommercielle skibe som fiskerfartøjer og passagerskibe, mens Yachtskipper 3. grad er en højere kvalifikation, der tillader føring af større skibe med færre begrænsninger, og den kræver mere avancerede søfartskundskaber.