Vandscooterbevis

Når du tager dit Vandscooterbevis hos os, bliver du sejlklar inden en halv dag. Så er du sikker på du sejler lovligt.

Man må ikke føre en vandscooter med et speedbådscertifikat

At føre en vandscooter kræver et særligt vandscooterbevis. Når du tager dit vandscooterbevis hos os, bliver du sejlklar på et sted imellem nogle få timer og en halv dag.

Har du i forvejen speedbådscertifikat, duelighedsbevis eller på anden måde den teoretiske del, skal du blot op til en praktisk prøve. Har du det ikke skal du til prøve i både teori og praktisk sejlads med vandscooter.

Du forbereder dig hjemme fra, ved at gennemgå det tilsendte materiale.

Har du egen vandscooter eller adgang til en, kan du lovligt øve dig 30 dage inden prøve dagen. Se mere om betingelserne i “bekendtgørelsen” §4, eller ring/mail for info herom.

På denne måde kan du, når det passer dig bruge tiden på forberedelsen, frem for lange dage med klasseundervisning.

På kursusdagen får gennemgået de praktiske øvelser der skal udføres til den gældende prøve.

Du skal  medbringe legitimation, samt egen vandscooter, og være korrekt påklædt på dagen. Vær opmærksom på at du skal i vandet, til vandscooter prøven.

Yderligere skal du medbringe en god portion godt humør

Har du ikke din egen vandscooter, har du mulighed for at leje en af Sejlerskolens lækre vandscootere for kun DKK 500,00.

Det er ikke muligt på alle kurser, så ønsker du at leje vandscooter af os, til prøven, så send en mail på info@sejlerskolen.com,  og forespørg om muligheden på den dag du ønsker det.

Man skal være 16 år for at føre en vandscooter, men du kan i teorien godt tage kurset inden dit fyldte 16. år. Ring til os eller send os en e-mail for at høre mere herom.

Det eneste, du skal gøre nu, er at booke din kursusdag, og i øvrigt begynde at glæde dig. Vi plejer nemlig at have en rigtig sjov og hyggelig dag.

Vi ses hos Sejlerskolen i København og Fredericia.

Vælg kursus nær dig:
DatoKursustypeStedPris fraLedige pladser

Internationale vandscooterbevis med beståelsesgaranti til en skarp pris

Vær opmærksom på at der bliver udført mere og mere kontrol, og at man IKKE må føre vandscooter uden et vandscootercertifikat. Speedbådskørekort er ikke gældende til vandscooter.

Bøderne er meget store hvis man i en kontrol ikke kan fremvise et vandscootercertifikat.

Efter beståelsen af vores kurser modtager i et Internationalt gældende certifikat.

Alle vores prøver afholdes i samarbejde med, og udstedes af DFU kompetence center, der er godkendt af Søfartsstyrelsen til at afholde prøver og udstede certifikater indenfor sejlads.

DFU kompetence center er en afdeling under DFU – Dansk Fritidssejler Union, med hvem vi samarbejder.

På alle vores kurser giver vi beståelsesgaranti, forstået på den måde at skulle man mod forventning ikke bestå prøven, på prøve dagen, får man tilbudt et nyt kursus, hvor den eneste udgift er selve prøvegebyret.

Langt de fleste af vores kursusdeltagere består prøverne i første forsøg.

Priserne starter ved DKK 500,00 pr. person for den praktiske prøve alene. Ved teori og praktisk prøve starter prisen ved DKK 800,00, og ved både speedbådskørekort og vandscootercertifikat starter prisen ved DKK 1.200,00. I tillæg til prisen på vandscooterbevis praktisk prøve/praktisk og teoretisk prøve, kommer et beløb på DKK 700,00 pr. person, der dækker aflønning af censor, samt gebyret for udstedelsen af det officielle internationalt gældende certifikat. Ved vandscooterbeviset sammen med speedbådscertifikat er tillæg til pris DKK 950,00 pr. person.

Sådan får du dit vandscootercertifikat

Har du købt en vandscooter, og er klar til at gi’ den gas på vandet, skal du sørge for at have et gyldigt vandscootercertifikat. Med et vandscooterbevis kan du dokumentere at du er i stand til at føre en vandscooter sikkert og ansvarligt. Tag dit certifikat hos os. Vi tilbyder vandscooterbevis på begge vores sejlerskoler i hhv. Fredericia og København. Her er et overblik over de ting som vil blive gennemgået under oplæringen, og kravene til den endelige prøve:

Din undervisning kommer til at bestå af:

Til den endelige prøve skal du kunne:

Læs mere på søfartsstyrelsens egen hjemmeside, klik her.

Priser & beståelsesgaranti

Hos Sejlerskolen.com, starter priserne på et vandscooterbevis ved DKK 500,00 pr. person for den praktiske prøve alene. Ved teori og praktisk prøve starter prisen ved DKK 800,00. Vi tilbyder beståelsesgaranti. Dumper du derfor vandscooterbevisprøven, mod alt forventning, får du tilbudt et nyt kursus. Den eneste udgift du skal betale hertil, er selve prøvegebyret, hvor prisen er DKK 700,00 pr. person. Gebyret skal dække lønning til censor, og udstedelsen af det officielle internationalt gældende certifikat. Til prøven skal du sørge for at have en vandscooter tilgængelig. Ejer du ikke selv en vandscooter, har du mulighed for at leje en af vores lækre vandscootere for kun DKK 500,00. Så er du sikker på at din vandscooter ikke har fejl eller mangler, og at den er klar på dagen.

I Danmark er vandsport blevet en stor sommerhobby, og vandscootere vinder hurtigt popularitet blandt vandsportsentusiaster i alle aldre. Med dens manøvredygtighed og hurtige acceleration sammenlignet med traditionelle bådfartøjer, får man en helt ny sejloplevelse. Desuden kan de fleste let transporteres og opbevares med minimal plads på grund af deres snilde størrelse ift. en båd.

Vær opmærksom på følgende når du ejer en vandscooter

Hvis du vil sejle på din vandscooter eller have andre med ud og sejle, skal du sørge for at alle personer som skal styre vandscooteren, har et gyldigt vandscooterbevis. Her det vigtigt at vide, at man ikke må føre en vandscooter med et speedbådscertifikat.

Når du modtager dit certifikat for personlige vandscootere, er det vigtigt, at du altid har den med dig, imens du bruger din vandscooter. Det sikrer, at andre sejlere og myndigheder nemt kan identificere dig som en autoriseret fører af en vandscooter. Derudover skal man også have en gyldig ansvarsforsikring. Følg disse huskeregler hver gang du skal ud på vandscooter:

Har du mistet dit vandscooterbevis og bestået prøven efter 1. januar 2018, kan du bestille dit bevis igennem os, ved at skrive til os på mail info@sejlerskolen.com eller tlf.: 27 29 48 44.

Ofte stillede spørgsmål

For at sejle vandscooter kræves normalt et gyldigt vandscootercertifikat, passende sikkerhedsudstyr, kendskab til søfartsreglerne og respekt for miljøet. Andre lokale regler kan gælde i nogle tilfælde.

Når du tager dit vandscooterkursus hos os, bliver du sejlklar på et sted imellem få timer. Og en halv dag. Du forbereder dig hjemme fra, ved at gennemgå det tilsendte materiale.

Prisen starter ved DKK 800,00 pr. person for både teori og det praktiske. I tillæg til prisen på vandscooterbevis, kommer et beløb på DKK 700,00 pr. person, der dækker løn og det officielle international gældende certifikat.

Se vores andre kurser

Ønsker du at få mere information på engelsk? Feel free to contact us

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.