Duelighedsbevis

Med et duelighedsbevis i København eller Fredericia får du viden omkring kursplanlægning og navigation. Bliv forberedt til de længere sejladser hos Sejlerskolen.com

Du er med duelighedsbeviset meget tæt på retten til at sejle i hele verden.

Med et duelighedsbevis får du en viden om kursplanlægning, om at navigere mv. Duelighedsbeviset er en rigtig god overbygning til et Speedbådscertifikat, og forbereder dig rigtig godt til længere sejladser.

Duelighedsbeviset giver i mange tilfælde mulighed for rabat på din forsikring. Yderligere giver det dig ret til at ”ligge” i de havne der kræver et Duelighedsbevis som minimum. Disse havne bliver der flere og flere af.

Mange steder – særligt i udlandet – kræves der også som minimum et duelighedsbevis, for at kunne leje en båd.

Når du tager din duelighedsteori hos os, skal du kun bruge en dag/eftermiddag, og ikke en hel weekend. Dette grundet vores helt unikke levende materiale, der giver dig mulighed for at lære hele pensum når, og hvor det passer netop dig. Du bliver nemlig ikke bænket i et undervisningslokale flere lange dage, men kan hygge dig med materialet i sommerhuset, på båden, eller hvor du end synes det er passende.

Efter booking modtager du login til undervisningsmaterialet, og så er du i gang.

På kursusdagen

På selve kursusdagen, bruges de første par timer på at repetere sammen med en dygtig instruktør, således du bliver helt skarp på hvad du måtte finde svært. (Under dit hjemmestudie, kan du altid få hjælp af en erfaren instruktør, hvis du føler det nødvendigt.)

Efter repetitionen sørger vi for lidt godt at spise, hvorefter vi finpudser lidt, således i er helt klar til prøven.

Herefter kommer en af Søfartsstyrelsen bemyndiget censor, og afholder prøven med jer, inden vi et par timer senere kan skåle tillykke.

På kursusdagen skal du medbringe legitimation, samt godt humør

For at få det ”fulde” duelighedsbevis skal man udover duelighedsteorien yderligere have bestået en praktisk prøve. Det er oftest en speedbådsprøve. Altså får du efter duelighedsteorien det fulde Duelighedsbevis, såfremt du i forvejen har speedbådscertifikat. Har du ikke speedbådscertifikat, får du et certifikat på beståelsen af duelighedsteorien, og kan så senere ved gennemførelsen af en speedbådsprøve, eller en praktisk prøve i sejlbåd, få det fulde Duelighedsbevis.

Har du tidligere gennemført Speedbådscertifikatet hos os, har du modtaget en rabatkode, der giver rabat på duelighedsteorien. Du skal blot indtaste rabatkoden ved tilmelding. Rabatkoden er unik, og kan kun bruges én gang.

Man skal være 16 år for at føre en båd der kræver certifikat, men du kan i teorien godt tage kurset inden dit fyldte 16. år. Ring til os eller send os en e-mail for at høre mere herom.

Det eneste du skal gøre nu, er at booke din kursusdag, og i øvrigt begynde at glæde dig. Vi plejer nemlig at have en rigtig sjov og hyggelig dag.

Vi ses hos Sejlerskolen i København og Fredericia

Vælg kursus nær dig:
DatoKursustypeStedPris fraLedige pladser

Internationale duelighedsbevis med beståelsesgaranti til en skarp pris.

Efter beståelsen af vores kurser modtager i et Internationalt gældende certifikat.

Alle vores prøver afholdes i samarbejde med DFU kompetence center, der er godkendt af Søfartsstyrelsen til at afholde prøver og udstede certifikater indenfor sejlads.

DFU kompetence center er en afdeling under DFU – Dansk Fritidssejler Union, med hvem vi samarbejder.

På alle vores kurser giver vi beståelsesgaranti, forstået på den måde at skulle man mod forventning ikke bestå prøven, på prøve dagen, får man tilbudt et nyt kursus, hvor den eneste udgift er selve prøvegebyret.

Langt de fleste af vores kursusdeltagere består prøverne i første forsøg.

Priserne starter ved DKK 1.800,00 pr. person. I tillæg til prisen kommer et beløb på DKK 650,00 pr. person, der dækker aflønning af censor, samt gebyret for udstedelsen af det officielle internationalt gældende certifikat.

Ofte stillede spørgsmål

Et duelighedsbevis er et sejladsbevis, der bekræfter grundlæggende viden og færdigheder inden for sejlads, herunder navigation og sømandskab, og ofte kræves det at føre en båd i visse farvande. Krav og niveauer varierer afhængigt af land og bådtype

Kravet om duelighedsbevis varierer afhængigt af land og bådtype. Generelt er der krav om duelighedsbevis, når man ønsker at føre en sejlbåd eller motorbåd i visse farvande, især i offentlige farvande og for at leje en båd hos de fleste udlejningsfirmaer. Det er vigtigt at tjekke de lokale regler og forskrifter, da kravene kan variere betydeligt.

Ja, det er ofte muligt at sejle uden duelighedsbevis, men det afhænger af flere faktorer, herunder din placering, bådtype og farvandene, hvor du ønsker at sejle. Nogle områder og typer af både kræver ikke duelighedsbevis, især hvis det drejer sig om mindre både i beskyttede farvande. Det er dog vigtigt t overholde de lokale love og regler, da kravene kan variere betydeligt afhængigt af dit geografiske område. Det anbefales altid at tjekke de specifikke regler for din situationer, inden du begiver ud på vandet.

Se vores andre kurser

Ønsker du at få mere information på engelsk? Feel free to contact us

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.