Yachtskipper 3. grad

Godt rustet til drømmerejsen ”mod fjerne kyster”.

Med en uddannelse som Yachtskipper af tredje grad er du godt rustet til, at sejle på tur mod fjerne kyster. Ikke bare vil du være i stand til at navigere, du bliver også kvalificeret til at tage stilling til skibets sikkerhed, planlægge vagthold, købe og registrere større fritidsfartøjer, gøre vagttjeneste på broen, korrekt benytte skibets instrumenter og afkode vejrets kaotiske mønstre Undervisningen følger DFU’s uddannelsesplan for Yachtskipper af tredje grad. På kurset gennemgår vi følgende emner:

  • Terrestrisk navigation
  • Sømandskab og søsikkerhed
  • Meteorologi
  • Søret
  • Vagttjeneste og søvejsregler
  • Instrumentkendskab

På kursusdagen præsenterer underviseren stoffet for dig. Da vi udelukkende har små hold, vil der altid være mulighed for at du kan stille spørgsmål. Vi vil også løse konkrete opgaver, der minder om dem, du får stillet til eksamen. Det er naturligvis en stor fordel at repetere stoffet hjemme eller bruge lidt tid på forberedelse.

Du kan låne kurslineal, passer og søkort med hjem mod et depositum på 400 kr, som du får tilbage, når du returnerer det på eksamensdagen. Dette aftales nærmere på dagen.

Vi anbefaler meget kraftigt at du køber og læser Yachtskipperbogen, der findes i vores Shop. Den er velskrevet, letforståelig, og sikrer dig at du allerede før kurssustart er godt på vej mod at være i mål.

Vi har maksimalt 12 deltagere på vores hold, da vi ønsker, at alle deltagere får mest muligt ud af undervisningen.

Kurset vil strække sig over to weekender med en friweekend ind imellem. Programmet for weekenderne er følgende.

Den 1. weekend: Fredag fra 16:00 til 21:00, Lørdag fra 9:00 til 17:00 samt Søndag fra 9:00 til 17:00

Den 2. weekend : Fredag fra 16:00 til 21:00, Lørdag fra 9:00 til 17:00 samt Søndag fra 9:00 til 12:00. Herefter en pause før eksamen/prøve. I vil ikke være færdige senere end klokken 19.00.

Undervisningen foregår i Kongelig Dansk Yachtklubs klublokaler på adressen Rungsted Havn 42, 2960 Rungsted Kyst, eller i Sejlerskolens kursuslokaler på Lystbådehavnen i Fredericia.

Hvis du kommer i bil, er det muligt at parkere gratis.

Der vil blive serveret god kaffe, the og snacks, samt en let frokost lørdag og søndag, med sodavand/vand til.

Prøven afholdes i henhold til DFU’s uddannelses plan for Yachtskipper af 3. grad. Det betyder, at der vil være en skriftlig og mundtlig prøve, der begge skal bestås.

Den skriftlige prøve (30 min) består af 5 sider, der tester din viden og dine færdigheder inden for søvejsregler og afmærkninger. Det er tilladt at have en stor fejl og to mindre fejl på de første tre sider. Afhængigt at antallet af fejl på de første tre sider vil det være tilladt med et større eller mindre antal fejl på de sidste to sider.

Består du den skriftlige prøve, kommer du videre til den mundtlige del af yachtskipper 3-prøven.

Den mundtlige prøve kan vare op til 45 minutter og tager udgangspunkt i den resterende del af yachtskipper 3-pensummet. Under denne del af prøven er det din opgave at besvare censors spørgsmål og vise at du lever op til uddannelsesplanen.

Prøven er individuel og uden hjælpemidler.

Vælg kursus nær dig:
DatoKursustypeStedPris fraLedige pladser

Internationale yachtskipper 3. grad certifikater med beståelsesgaranti til en skarp pris.

Efter beståelsen af vores kurser modtager i et Internationalt gældende certifikat.

Alle vores prøver afholdes i samarbejde med DFU kompetence center, der er godkendt af Søfartsstyrelsen til at afholde prøver og udstede certifikater indenfor sejlads.

DFU kompetence center er en afdeling under DFU – Dansk Fritidssejler Union, med hvem vi samarbejder.

På alle vores kurser giver vi beståelsesgaranti, forstået på den måde at skulle man mod forventning ikke bestå prøven, på prøve dagen, får man tilbudt et nyt kursus, hvor den eneste udgift er selve prøvegebyret.

Langt de fleste af vores kursusdeltagere består prøverne i første forsøg.

Priserne starter ved DKK 4.999,00 pr. person. I tillæg til prisen kommer et beløb på DKK 900,00 pr. person, der dækker aflønning af censor, samt gebyret for udstedelsen af det officielle internationalt gældende certifikat

Ofte stillede spørgsmål

Yachtskipper 3. grad er en kvalifikation inden for sejlsport og søfart. Det er den højeste niveau af yachtskippercertifikater, der normalt tilbydes i Danmark.

Yachtskipper 3. grad certifikatet giver dig ret til at føre større skibe og har færre begrænsninger i forhold til skibets størrelse og anvendelse sammenlignet med lavere kvalifikationsniveauer som Yachtskipper 1. grad eller 2.

Forskellen mellem Yachtskipper 1. grad og Yachtskipper 3. grad er primært i deres kompetenceniveau og de typer af skibe, de kvalificerer til. Yachtskipper 1. grad er en mere grundlæggende certificering, der giver ret til at føre mindre kommercielle skibe som fiskerfartøjer og passagerskibe. Omvendt er Yachtskipper 3. grad en mere avanceret certificering, der giver beføjelse til at føre større skibe med færre restriktioner, og den kræver dybere søfartskundskaber.

Se vores andre kurser

Ønsker du at få mere information på engelsk? Feel free to contact us

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.